Nieuws, blogs, acties en feitjes

We zijn in de pen gekropen! Regelmatig zullen we hier items plaatsen over onderwerpen waarvan we denken dat jullie ze wel eens leuk of leerzaam zouden kunnen vinden. De ene keer een blog, de andere keer een nieuwsbericht, actie of gewoon leuke feitjes die we willen delen. Lees je mee? Oh, mocht je een brandende vraag hebben of ideeën voor een leuk onderwerp dan houden we ons natuurlijk aanbevolen!

-xx- Guus, Joop, Ted, Freek & Bloem


We hebben er een zusje bij!

Breaking news! Op 21 december 2022 hebben we ons alpacazusje Bloem mogen verwelkomen! Wendy had het er al een aantal weken over maar we begrepen eigenlijk niet zo goed wat ze nou precies bedoelde. Tot woensdag 21 december. Toen reed er een auto ons pad op, stapten er twee dames uit die vervolgens de kofferbak open deden en WOW! Daar werd me even een knappe alpacadame uit de auto getild! Wat een verrassing! Nadat ze bij ons in de wei werd losgelaten zijn we natuurlijk meteen een snuffelsessie gestart. Bloem had nauwelijks oog voor ons, die was veel nieuwsgieriger naar haar nieuwe villa en de kippen die daar ook aan de scharrel waren. Links en rechts werd er gesnuffeld, gespuugd, gewaarschuwd en gerend maar al gauw waren we gewend aan onze nieuwe bewoonster. Bloem had meer moeite om te wennen. Niet alleen aan ons maar ook het feit dat ze niet meer bij haar mams Grace was en haar ooms, tantes en neefjes moest missen. Ze vertelde op wat voor geweldige plek ze geboren en opgegroeid was: Alpacake (Say what?! En wij maar denken dat onze mams de enige was die van die gekke woordgrapjes maakte). Maar dat is dus ook een superleuke plek waar je kunt ontbijten en lunchen tussen de alpaca's en daar loopt dus ook een soort Wendy net zo gek te zijn op alpaca's. Mirella heet ze! :)

Lees meer »

Nieuws: AlpaCasa Casa is te huur!

Mi casa es su casa! En wat hebben we al veel lieve mensen op bezoek gehad in onze AlpaCasa (lees: stal). Wat wij tot op de dag van vandaag niet wisten: Wendy heeft (mét hulp van velen) nóg een Casa gebouwd de afgelopen maanden! Niet persé geschikt voor fluffy viervoeters maar voor de mensch! Niet dat we onze stal niet mooi vinden maar dit ziet er toch ook wel heel tof uit.En leuk nieuws! Aan ons de eer om het met jullie te delen: AlpaCasa Casa is te huur! Per dagdeel van 2,5 uur voor maximaal 6 personen. In dit tijdsbestek zijn jullie natuurlijk ook welkom in onze stal voor een 'Meet & greet' waarna jullie weer terug kunnen naar de grote menschenhut... To do what horen we je denken?! Nou bijvoorbeeld een babyshower, een vrijgezellenfeestje, een vergadering, een teamuitje, een workshop, ontbijt of lunch? Deze laatste twee moeten jullie dan wel zelf regelen. Er is geen catering aanwezig, je huurt alleen de ruimte en gezelschap van ons... :) Drankjes zoals koffie, thee en water zijn inbegrepen, frisdrank tegen betaling. 

Lees meer »

Actie: Doe je mee met de loterij?

01.01.2023 - De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd Melanie Veldhoven-Keller met het canvasdoek en Johan Huisman met de 'Meet, greet & feed'! Met de loten verkoop hebben we €402,- opgehaald, wat een mooi bedrag! Bedankt aan alle deelnemers namens ons én KWF!16.12.2022 - Doe je mee met de loterij?Op 10 april 2022 rende Wendy tegen kanker tijdens de 1/4 marathon van Rotterdam. Met deze run én een online veiling haalden we toen €725,- op voor het KWF door gulle giften van fans én bezoekers.Om nóg wat extra's bij te dragen aan dit goede doel introduceren we een loterij waarbij je kans maakt op een canvasdoek met ons verkleed als gouverneur, kolonel, strijder en veteraan. Wie wil dat nou niet?! :) Dit canvas met de afmeting 30 x 60 cm wordt beschikbaar gesteld door MyCartoon.nl. Voor wie denkt 'wat moet ik met zo'n canvas' verloten we ook een Meet, greet & feed. Je kunt per lot zelf aangeven waar je kans op wilt maken! Een lot kost €2,00 per stuk en komt volledig ten goede van het KWF. Met meerdere loten maak je automatisch natuurlijk meer kans om te winnen. We hopen met deze actie weer een leuk bedrag op te halen. Waarvoor bij voorbaat al onze dank!

Lees meer »

Nieuw: Brownie proeverij

We hebben wat nieuws! Een uitbreiding op de 'Meet, greet & feed' voor alle zoetekauwen onder jullie: een brownie proeverij met een lekkere kop thee! In samenwerking met Friends & Cupcakes heeft Wendy een heerlijk brownie proeverijtje samengesteld die je lekker, in ons bijzijn, kunt proeven. Met wel 8 verschillende smaken! Don't worry, wij zullen er niet van snoepen, is niet onze smaak, maar alleen die etagère ziet er al reuze gezellig uit! Je krijgt er een lekker kannetje thee bij, voor je het weet is het uur voorbij. Uiteraard gaan de overgebleven brownies mee naar huis. Dit proeverijtje is alleen te boeken in combinatie met een 'Meet, greet & feed' en kost €17,50 voor 2 personen (geschikt voor gezelschappen van minimaal 2 en maximaal 6 personen). Tot alpacacao?! :)

Lees meer »

Blog: Kuddedieren en macho’s

Een goeie titel voor ons volgende boek, kuddedieren en macho's! En dan ook nog een stelletje macho's met noten op de zang... In dit blog vertellen we graag wat meer over onze alpacafamilie en waar je rekening mee moet houden als je alpaca's overweegt te gaan houden. Waar worden alpaca's nou blij van als ze naar een nieuw adres mogen verhuizen? Zelf hebben we geen verhuisplannen hoor maar in januari 2020 zijn wij natuurlijk uiteindelijk vanuit Drenthe bij Wendy's casa terecht gekomen. Voor ons was dat een grote verandering! Van heeeel veel alpaca's en heeeel veel ruimte naar een kleiner perceel en dat maar met z'n drietjes. Maar we hebben het hier hartstikke goed en zijn heel happy! We gunnen onze hele alpacafamilie natuurlijk een goed thuis en delen dan ook graag onderstaande drie punten met je. Naar onze mening de drie belangrijkste basisregels.

Lees meer »

Blog: Scheren, moet dat echt?!

Ja, dat moet echt! Onze vacht groeit gemiddeld één centimeter per maand en scheren gebeurt jaarlijks dus reken maar uit. Na een jaar zit er dik 10 centimeter fluff op ons lijf. En dat dat warm is in de zomer hoeven we niet uit te leggen! Wanneer is het dan zover? Omdat wij geen afgesloten stal hebben, wacht Wendy meestal tot de ergste kou uit de nachten is verdwenen. Tot nu toe zijn we alledrie de keren in mei geschoren. Vlak vóór de warmte van de zomer maar op tijd genoeg om weer een vachtje te hebben zodra we de winter in gaan. En waarom we dan nu van die grote hoofden hebben?! Ja, dat is een 'kapselkeuze' zoals Wendy dat noemt. Zelf zien we dat natuurlijk niet, met uitzondering van Ted, want die bekijkt zichzelf regelmatig in de spiegel, hè Ted? Maar om terug te komen op ons kapsel... we hebben ons laten vertellen dat het gebruikelijk is dat alles wordt geschoren, dus ook de bolletjes. Vandaar dat wij er misschien iets anders uitzien dan de doorsnee alpaca die je op andere plekken ziet. Hebben we er last van? Nee, zolang Wendy er maar wel voor zorgt dat onze ogen vrij blijven van fluff én in de zomer voor wat extra verkoeling zorgt. Dat gezegd hebbende... vinden we zo'n scheerbeurt reden voor een scheerfeest? NEE! Wat een gedoe, we kijken er jaarlijks NIET naar uit! Gelukkig is het dus maar 1x per jaar en duurt zo'n scheersessie hooguit een kwartiertje. 

Lees meer »

Actie: Huisdierportretten

Wendy kan tegenwoordig zelfs midden in de nacht genieten van onze fluffy hoofden. Deze AlpaCanvas zoals zij 't noemt (gaat ze ooit nog stoppen met die gekke woordspelingen) heeft ze laten maken bij My Cartoon. Vooral bekend van de huisdierportretten met katten en honden. Wat een eer dat wij ook in zo'n mooi kostuum gehesen zijn. Ze hangen ook in ons huiskamertje in de stal waar we er superleuke reacties op krijgen. Wil jij nou ook zo'n portret van je huisdier? Of iemand uit je omgeving? Het is echt een superleuk cadeau om te geven én te krijgen! We mogen jullie met couponcode ALPACASA een korting van 15% aanbieden. Wij zeggen doen! >> Meer info op My Cartoon

Lees meer »