Extra beschikbaarheid in de kerstvakantie! Boek nu!

Nieuws, blogs, acties en feitjes

We zijn in de pen gekropen! Regelmatig zullen we hier items plaatsen over onderwerpen waarvan we denken dat jullie ze wel eens leuk of leerzaam zouden kunnen vinden. De ene keer een blog, de andere keer een nieuwsbericht, actie of gewoon leuke feitjes die we willen delen. Lees je mee? Oh, mocht je een brandende vraag hebben of ideeën voor een leuk onderwerp dan houden we ons natuurlijk aanbevolen!

-xx- Guus, Joop, Ted & Freek


Nieuw: Brownie proeverij

We hebben wat nieuws! Een uitbreiding op de 'Meet, greet & feed' voor alle zoetekauwen onder jullie: een brownie proeverij met een lekkere kop thee! In samenwerking met Friends & Cupcakes heeft Wendy een heerlijk brownie proeverijtje samengesteld die je lekker, in ons bijzijn, kunt proeven. Met wel 8 verschillende smaken! Don't worry, wij zullen er niet van snoepen, is niet onze smaak, maar alleen die etagère ziet er al reuze gezellig uit! Je krijgt er een lekker kannetje thee bij, voor je het weet is het uur voorbij. Uiteraard gaan de overgebleven brownies mee naar huis. Dit proeverijtje is alleen te boeken in combinatie met een 'Meet, greet & feed' en kost €8,50 per persoon (geschikt voor gezelschappen van minimaal 2 en maximaal 6 personen). Tot alpacacao?! :)

Lees meer »

Blog: Kuddedieren en macho’s

Een goeie titel voor ons volgende boek, kuddedieren en macho's! En dan ook nog een stelletje macho's met noten op de zang... In dit blog vertellen we graag wat meer over onze alpacafamilie en waar je rekening mee moet houden als je alpaca's overweegt te gaan houden. Waar worden alpaca's nou blij van als ze naar een nieuw adres mogen verhuizen? Zelf hebben we geen verhuisplannen hoor maar in januari 2020 zijn wij natuurlijk uiteindelijk vanuit Drenthe bij Wendy's casa terecht gekomen. Voor ons was dat een grote verandering! Van heeeel veel alpaca's en heeeel veel ruimte naar een kleiner perceel en dat maar met z'n drietjes. Maar we hebben het hier hartstikke goed en zijn heel happy! We gunnen onze hele alpacafamilie natuurlijk een goed thuis en delen dan ook graag onderstaande drie punten met je. Naar onze mening de drie belangrijkste basisregels.

Lees meer »

Blog: Scheren, moet dat echt?!

Ja, dat moet echt! Onze vacht groeit gemiddeld één centimeter per maand en scheren gebeurt jaarlijks dus reken maar uit. Na een jaar zit er dik 10 centimeter fluff op ons lijf. En dat dat warm is in de zomer hoeven we niet uit te leggen! Wanneer is het dan zover? Omdat wij geen afgesloten stal hebben, wacht Wendy meestal tot de ergste kou uit de nachten is verdwenen. Tot nu toe zijn we alledrie de keren in mei geschoren. Vlak vóór de warmte van de zomer maar op tijd genoeg om weer een vachtje te hebben zodra we de winter in gaan. En waarom we dan nu van die grote hoofden hebben?! Ja, dat is een 'kapselkeuze' zoals Wendy dat noemt. Zelf zien we dat natuurlijk niet, met uitzondering van Ted, want die bekijkt zichzelf regelmatig in de spiegel, hè Ted? Maar om terug te komen op ons kapsel... we hebben ons laten vertellen dat het gebruikelijk is dat alles wordt geschoren, dus ook de bolletjes. Vandaar dat wij er misschien iets anders uitzien dan de doorsnee alpaca die je op andere plekken ziet. Hebben we er last van? Nee, zolang Wendy er maar wel voor zorgt dat onze ogen vrij blijven van fluff én in de zomer voor wat extra verkoeling zorgt. Dat gezegd hebbende... vinden we zo'n scheerbeurt reden voor een scheerfeest? NEE! Wat een gedoe, we kijken er jaarlijks NIET naar uit! Gelukkig is het dus maar 1x per jaar en duurt zo'n scheersessie hooguit een kwartiertje. 

Lees meer »

Actie: Huisdierportretten

Wendy kan tegenwoordig zelfs midden in de nacht genieten van onze fluffy hoofden. Deze AlpaCanvas zoals zij 't noemt (gaat ze ooit nog stoppen met die gekke woordspelingen) heeft ze laten maken bij My Cartoon. Vooral bekend van de huisdierportretten met katten en honden. Wat een eer dat wij ook in zo'n mooi kostuum gehesen zijn. Ze hangen ook in ons huiskamertje in de stal waar we er superleuke reacties op krijgen. Wil jij nou ook zo'n portret van je huisdier? Of iemand uit je omgeving? Het is echt een superleuk cadeau om te geven én te krijgen! We mogen jullie met couponcode ALPACASA een korting van 15% aanbieden. Wij zeggen doen! >> Meer info op My Cartoon

Lees meer »