We hebben er een zusje bij!

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 15:00

Breaking news! Op 21 december 2022 hebben we ons alpacazusje Bloem mogen verwelkomen! Wendy had het er al een aantal weken over maar we begrepen eigenlijk niet zo goed wat ze nou precies bedoelde. Tot woensdag 21 december. Toen reed er een auto ons pad op, stapten er twee dames uit die vervolgens de kofferbak open deden en WOW! Daar werd me even een knappe alpacadame uit de auto getild! Wat een verrassing! Nadat ze bij ons in de wei werd losgelaten zijn we natuurlijk meteen een snuffelsessie gestart. Bloem had nauwelijks oog voor ons, die was veel nieuwsgieriger naar haar nieuwe villa en de kippen die daar ook aan de scharrel waren. Links en rechts werd er gesnuffeld, gespuugd, gewaarschuwd en gerend maar al gauw waren we gewend aan onze nieuwe bewoonster. Bloem had meer moeite om te wennen. Niet alleen aan ons maar ook het feit dat ze niet meer bij haar mams Grace was en haar ooms, tantes en neefjes moest missen. Ze vertelde op wat voor geweldige plek ze geboren en opgegroeid was: Alpacake (Say what?! En wij maar denken dat onze mams de enige was die van die gekke woordgrapjes maakte). Maar dat is dus ook een superleuke plek waar je kunt ontbijten en lunchen tussen de alpaca's en daar loopt dus ook een soort Wendy net zo gek te zijn op alpaca's. Mirella heet ze! :)

Even opstarten...

Bloem, slechts 6 maanden oud bij aankomst, had wel even wat tijd nodig om op te starten. Door alle veranderingen en stress rondom de verhuizing ging het even niet op rolletjes. Wendy had dit al snel in de gaten en heeft haar er, met medicatie, snel weer bovenop gekregen. Ze heeft haar zelfs een jasje aangedaan tijdens de natte dagen, nou dat vonden we toch gek met z'n allen, hé Ted?! Maar Bloem vond het wel fijn, zo kon ze namelijk al haar energie gebruiken om op krachten te komen! En met of zonder jas, wat een knapperd zeg! Heb je haar al goed in de ogen gekeken!? En haar vachtje, wow!

 

Huacaya? Nee, Suri!

Al snel vroegen we ons af waarom ze er toch een beetje anders uit zag dan wij. Behalve dat Bloem een meisje is en natuurlijk een stuk jonger dan wij, hebben we ons verbaasd over haar vachtje. Zien jullie dat verschil ook?! Nou, Wendy heeft ons vertelt dat Bloem geen Huacaya is maar een Suri. Huh!? Dit heeft uitleg nodig. Er zijn dus twee soorten alpacarassen (wisten wij veel!), namelijk de Suri en de Huacaya. Een Suri heeft lange strengen vacht bestaande uit vrijwel rechte, dunne vezels waarbij vooral de zijdeachtige glans opvalt. De vacht van een Huacaya is wolliger, vaak dichter en staat min of meer loodrecht op de huid. De Huacaya komt van deze twee rassen het meest voor. Dus nu weten we meteen waarom we allemaal een beetje verliefd zijn op Bloem met haar zijdeachtige glans! <3 En naast dat we allemaal een beetje gek op haar zijn, zijn we ook een beetje jaloers want het schijnt dat Suri's maar 1x in de twee jaar geschoren hoeven te worden in plaats van jaarlijks zoals wij... We zijn reuze benieuwd hoe ze eruit ziet als haar vachtje twee jaar lang mag groeien!

 

Ome Guus, Joop, Ted en ome Freek?!

Nog maar kort in ons midden maar we zijn dus echt blij met haar komst. Ondanks dat ze een meisje is (en nog klein van stuk) beukt ze ons allemaal opzij zodra Wendy met bietenpulp de stal in komt. Maar de jongedame moet er nog van groeien zullen we maar zeggen. En hoe leuk, misschien is Bloem wel degene die ervoor zorgt dat we ooit ome Guus, ome Joop, ome Ted en ome Freek genoemd zullen worden!


Welkom lieve Bloem in de AlpaCasa familie!

-x- Guus, Joop, Ted & Freek


Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Melanie Veldhoven
een jaar geleden

Welkom lieve Bloem!

Wat een spannend verhaal en wat heb je al veel meegemaakt in je jonge leventje. Je grote broers omarmen je en samen met Wendy en haar gezin ben je in je gouden warme mandje terecht gekomen! Wij komen je snel bewonderen! Tot snel Bloem en natuurlijk een dikke knuf voor je grote broers!🥰

Tamara Heerkens
een jaar geleden

Wat een super leuk verhaal en wat een mooie en lieve aanwinst. Welkom lieve bloem.

Kirsty
een jaar geleden

Wat een heerlijk verhaal en wat heeft ze het geweldig bij jullie! Stiekem missen we haar wel hoor maar met al die geweldige mannen en Wendy om haar heen, zij ons vast niet meer ;) Geweldig leuk dit!